keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Älvsjö


On se vaan erilainen kun Märsta. Hauskaa, että suomalaiset tulee kisaamaan juuri Märstan ja Älvsjön kisat. Radat on hyvin erilaisia keskenään. Älvsjön rata oli myös kiva siitä, että se oli keskellä ihmisiä; päiväkoti, koulu ja omakotitalot ympäröi rataa.

Älvsjön radasta jäi mieleen ainakin mutkat. Ne on ratkaisevia paikkoja. Lahdessa kisoissa oli jonkun verran keskustelua mikä on sallittu mutka ohitus jne. Ensimmäisenä menevä määrää ajolinjansa. Jos kaksi on melkein tasoissa niin sisämutkaa ajava voi helposti ohjata itsensä toisen eteen. Onko se sitten sallittua tai reilua? Paikalla sattui olemaan mutkatuomarikurssin käynyt henkilö. Hän selvensi: Ensimmäinen voi ajaa omaa linjaansa. Sisältä tuleva voi ajaa eteen, kunhan ei tarkoituksellisesti tönäise toista tms. vaan keskittyy vain omaan suoritukseen. Tuomarikurssilla oli mm. käsketty seuraamaan kuljettjien katseita. Jos katse pysyy radassa, niin sitten kyseessä on BMX. Jos katse menee toiseen kuskiin, niin tilanteesta saatetaan antaa jonkinlainen rangaistus.

Älvsjön mutkat on tiukkia. Jotenkin pitäisi aina tajuta ajaa niin ettei toinen pääse sisämutkaan. Kuinka tajusinkaan sen vasta nyt, enkä treeneissä.















Turvaportti löytyi ja kaikki portin osat oli kaapissa lähtötornin päällä, niin että portti oli heti käyttövalmis. Pisteet sille!




















Itseasiassa juuri tällä videolla tuo mutka missä jantteri tulee ohi, on se missä tuli useimmiten "törkeät" ohitukset. Nopeat kuskit, antakaa vähän armoa ja ymmärtäkää rata on teille aivan eri kun miulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti