sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Svea Elit i Hallstavik

Sattumalta huomasin, että svea elitelle pidetään tuplatreenit Hallstavikissa. Selvittelyjen jälkeen sana elit pikkuisen rapistui ja ainoa rajoittava tekijä on ikä. Onni onnettomuudessa minä pääsen mukaan!

Hallstavikin radalla ketään ei näy missään, oma puhelin jäänyt matkasta, pienehköt salaliittoteoriat vyöryy mieleen... Oliko se varmasti Hallstavikissa? Hetken päästä paikka on täynnä, tai ainakin toistakymmentä BMXää rullaa rataa ympäri. Ensimmäinen ohje: Kolme lämmittelykierrosta, aina vähän nopeammin ja nopeammin, neljäs kierros wheelausta, viides kierros hyppyjä. Seuraavaksi siirrymme viimeiselle suoralle treenaamaan wheelausta. Minulle tehtäväksi annetaan wheelata pieni step-up hyppyri. Tämä osoittautuu yllättävän helpoksi. Seuraava, hieman pidempi step-up:kin menee. Ja toisinaan ei mene, mut keskitytään siihen et välillä meni. Tämän lisäksi yritän myös wheelata pump-trackin viimeisen montun, mutta tämä ei ihan vielä onnistu.

Seuraavaksi pojilla on ohjelmassa kisa (tytöt jatkaa samaa). Pojat on 6 hengen ryhmissä. Yksi sanoo miten aikoo ajaa, sitten näyttää sen. Muiden pitää tehdä sama.Viimeinen suora, eli neljä pump-rack pahkuraa, kaksi hyppyriä joiden nimi voi olla vaikka panssarivaunu (niissä oli niinkun step-up ja step-down samassa). Ohje saattoi olla esimerkiksi: sisään nosto (lyfta in) & pumppaus, wheelaus, wheelaus, hyppy step-downin alastuloon, ylös wheelaus & hyppy alas. Muita käytössä olleita oli: koko pumptrackin wheelaus, ensimmäisen "esteen" speedwheelaus (tarkoittaa sisäännostoa ja manuaalissa pysymistä aina seuraavalle "esteelle" saakka. Hypyt saatettiin myös vain pumpata, wheelata, hypätä ja hypyissäkin piti määrittää minkä osan aikoo hypätä. Toki pumptrackistäkin voi hypätä osan. Melkoista peliä. Valmentaja sanoo wheelauksessa pitää myös miettiä miten kisoissa ajaisi. Se miten treenaa, ei useinkaan ole se miten ajaa kisassa. Sitten kokeiltiin miten kisassa ajettaisiin.
nk. panssarivaunu, jälkeenpäin ajateltuna sanoisin lada

Siirrytään ensimmäisen suoran loppuun. Porukka jaetaan kolmeen ryhmään joissa on määrä kisata tokan suoran verran. Kuka voittaa oman ryhmänsä siirtyy seuraavaan ja kuka häviää siirtyy alempaan. Tämä oli mielenkiintoinen treeni. Heti ensimmäisenä tuli nimittäin mutka, jossa jäi miltei joka kerta pussiin jos oli sisämutkassa. Sen lisäksi oli mahtava kisata kun ei ollut varma häviäjä. Vikalla kierroksella tulin jo ryhmäni toiseksi. Taputetaas kaikki Outille :)

Hyppytreeni, lähes kaikki harjoitteli hyppäämään pro-sectionia. Ja moni onnistui hyppäämään ekaa kertaa koko prosectionin. Itse treenasin pikkusta pöytähyppyriä (ainakin crossissa sen nimi olisi ollut pöytähyppyri, se oli päältä tasainen ettei haitannut vaikka jäi vajaaksi). Aika säälittävä se oli, mutta hypyt oli vielä säälittävämpiä. Tämän jälkeen ihan kiva treeni; mutkakontakti. Kaksi lähti ajamaan mutkaan. Sisämutkaa ajanut kevyesti tönäisi toista, josta alkoi kilpailu. Pointtina oli pitää paino takana, joten pieni kontakti ei haittaa. Ihan hauskaa. Tämän jälkeen vielä portin kokeilua ja ruokailuun. Huomenna pitää yrittää muistaa oliko ruokailun jälkeen merkittäviä ahaa elämyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti