tiistai 6. syyskuuta 2011

kliks kiinni, kliks auki, kliks kiinni..

Eka huoltoteamin kuulumiset Ruotsista: Ketju pitäisi kuulemma puhdistaa välillä. Rasvanpoistoainetta, pesua ja uutta öljyä. Nyt ne on kuin uudet :) Eturengas meni vaihtoon kun ulkokumi oli vänkyrä ja pyörä pomppi kuin soikealla vanteella ajaessa. Ensinnäkin olin kuullut joitain kommentteja että renkaita voisi vaihtaa pienemmäksi, en todellakaan ruvennut tekemään mitään tämän takia. Tehdas viasta johtuen sain uuden ulkokumin, joten otin sitten pienemmän (vanha oli kai 2.10). Nyt piti tulla 1.50, mutta tulikin 1.75 (kaikille minun kanssa samalla viivalla seisoville nämä numerot on jotain paksuus juttuja). Fiksattuani renkaat 4 kertaa luovutin ja raahasin pyörää Tukholmassa tyhjillä renkailla. Suomessa ostin uuden sisäkumin ja nyt rullaa taas. Takana ja edessä 1.75, mut se on ihan ok, vähän smoothimpi vaan, neuvottiin.

Info: Tukholman pää rautatieasemalle ei saa viedä pyöriä, kaikille muille saa. Laivamatka pyörän kanssa meni hyvin, kun vedin eturenkaan irti, niin pyörästä tuli pieni. Sain sen hyttiin eikä tarvinnut huolia lukoista ja pyörä paikoista. Sama juttu junassa, konnari oli tulossa valittaa kun nostin pyörän vaunuun mut laitoin sen hattuhyllylle niin konna käänty takas :)

Samalla kun näin kuvan, niin tajusin että minulla ei ole kypärää, vaikka juuri eilen sen ostin. Kypärät siis kaikille!
Tänään tein iltalenkin Turun metikköön. Joudun hieman häpeissäni myöntämään hankkineeni spd kengät ja polkimet. Ihan totuttelu mielessä ostin ne jo nyt (alennus aikaan). En kannata spd:llä harjoittelua, ainakaan tässä vaiheessa, mutta spd:seen harjoittelu muun harjoittelun lisäksi ei ole niin pahasta. Mikäli nyt varusteurheilua ei halua tuomita. Itse vielä sulattelen tätä. Kliks kiinni, kliks auki oli lenkin teema kuitenkin. Kenkien ostosta yleinen mielipide oli että kannattaa ostaa tiukat kengät, semmoiset pyöräilijän näköiset kengät. Varmasti makuasia, mutta tässä vaiheessa kun ei vielä ole makua asiaan. Lukkosysteemejä oli kahta eri sorttia, maastoon ja maantielle (ymmärtääkseni) ostakaa ne maasto versiot, en kylläkään tiedä miksei voisi ostaa maantieversioita, mut ainakin pitää olla yhteensopivat polkimet. Kertokaa viisaammat miksi BMX:ssä käytetään näitä pikku lukkoja? Muistan kun Lahden kisoissa katsoin noita kenkiä ja mietin että noin urpon näköisiä kenkiä en ainakaan aijo laittaa. Niin se silmä vaan tottuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti