tiistai 23. elokuuta 2011

pumppaamisesta wheelaukseen

Tuntuu, että vauhti on kasvanut. Olen tehnyt samaa ajamista ja pumppaamista ja jotenkin homma tuntuu nyt rennommalta ja vauhdikkaammalta. Kun alkoi tuntumaan rennolta niin valmentaja sitten sanoi, että minun pitäisi harjoitella kummun yli keulimista. Oikeasti olin jo yrittänyt sitä, mutta homma ei lähtenyt käyntiin ollenkaan. Olen tasamaalla opetellut keulimista, joten en tajua miten se ei sitten radalla onnistu. Loppujen lopuksi löytyi syy, tärkeä info muillekin aloittelijoille; silloin keulitaan niin ei pumpata, ennemminkin tulisi ajatella hyppäävänsä. Vähän niinkun yläkroppa hyppää ja jalat pumppaa. Tästä sitten alkoi wheelailu urani. Vielä en pääse tarpeeksi pitkälle, mutta ehkä ensi kerralla (näinkin pitkä pinnaisena saattaa tehdä tiukkaa jos ei onnistu vielä toisella kerralla)

Nyt alan jotenkin itse tajuamaan, että vielä ei ole tarve ruveta hyppimään. Aikasemmin oli semmoinen tunne, että pyörä ei pysy maassa, joten pakko opetella hyppimään. Useimmiten silloi tarvii kuitenkin opetella taivuttamaan polvia. Kannattaa katsoa parempia ajajia kuin itse on ja katsoa millä vauhdilla he voivat ajaa ilman hyppäämistä. (Ja miksi ei katsoa myös millä vauhdilla he voivat ajaa ilman kaulimistakin). Jos he voivat tehdä sen niin useimmiten voit sinäkin.. Sitten kun satula on alhaalla ja silti osuu arseen kun olet kummun päällä, niin hyvin menee. Itseltä pitäisikin sahata satulan tolppaa lyhyemmäksi.

Hauskaa on myös, että ensin piti opetella pumppaamaan. Se alkaa sujua niin pitääkin opetella keulimaan, joka on lähes vastakkainen liike. Mutta kuulemma tämän jälkeen on helppo opetella hyppimään. Keulimisessa eka opettelet keulimaan kumpujen välin (esim tuplahyppyrin päällä jossa ei ole kovin syvä väli), sitten opettelet keulimaan niin että nostat keulan jo ennen hyppyriä tavallaan ekan kummun yli. Sitten opettelet tekemään molemmat peräkkäin. Näin minulle sanottiin, jos menee vikaan niin pesen käteni koko hommasta.

Eilisissä treeneissä käytiin ajolinjoja mutkissa, kyykyssä olemista mutkassa ja polkemisen aloittamista heti mutkan jälkeen, mutta nämä hujahti jotenkin ohi, ettei niistä sen enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti