lauantai 8. lokakuuta 2011

Rakas Päiväkirja

ja rakkaat lukijat. Yhteinen matkamme on tullut päätökseen, ainakin Ruotsin matka :)

Tänään oli tarkoitus keretä treenaamaan, mutta Nissanin lastaus ja jäähyväiskierros otti aikansa. Takana kolme kuukautta BMX maailmaan tutustumista. Miten tämä tiivistäisi? Mitä tästä opittiin? Olisi helpompaa miettiä kehityskäyrää, kun tajuaisin kuinka huono olin kun menin ensimmäistä kertaa radalle. Hyvänä mittarina toimii toki kilpakumppanien vaihtuminen. Etenkin lopussa kun tuntui, etten kehittynyt niin yhtäkkiä huomasinkin voittavani sellaisia kuskeja joille olin aikaisemmin hävinnyt isosti. Olen pelkästään tyytyväinen koko matkaan.

Mitä tämä kaikki sitten maksoi? Kuten aikaisemmin olen jo maininnut asumisesta minun ei pitänyt maksaa (vuokra yksiöt Märstassa olisi ollut 400e/kk molemmin puolin). Ruoka oli kalliimpaa kuin Suomessa, ainakin liha. Märstan treenimaksu oli 600kr/kesä. Lisenssi Ruotsiin 200kr. Kilpailumaksut 1070kr. Matkat Suomesta Ruotsiin ja takas auton kanssa noin 60e/suunta. Varusteihin käytin 2580kr (mennessä ei ollut muuta kuin kypärä, mutta sain myös ilmaiseksi, ostin kahdet ajokamat tämä ei ole mikään välttämättömyys, olisihan sitä voinut treenata tuulareillakin.. koska edellisenä päivänä kuraset vaatteet ei kerennyt kuivaa seuraavaksi päiväksi), tämän lisäksi SPD kengät ja polkimet 900kr. Töitä tekevälle riittää, eli jos on yrittelijäs ja valmis lapiomaan vaikka hevosen paskaa, niin varmasti hommia riittää. Ja ihan perus työläisen palkkoja 80kr/tunti olisi ainakin yksi paikka maksanut.

Tärkeintähän on se, että koko kesä oli hauska. Tämä olisi voinut olla vaikea kesä henkisesti, mutta koko kesän tiesin, että aina voin mennä ajamaan BMX:ää ja koko maailma oli taas parannettu. Vaikka toisinaan jopa yritin kiusata itseä ikävillä ajatuksilla, niin kaikki oli hyvin, kun rata pyöritti GT:n renkaita. Eikä tule unohtaa mahtavia uusia ihmisiä joihin tutustuin. Tuntuu, että saan BMX:ltä enemmän kuin pystyn antamaan. Tasapainoinen suhde muodostuu siitä, että molemmat osapuolet saa ja antaa jotain. Toivon, että joskus vielä pystyn maksamaan takaisin.

Treenit tosiaan jatkuu huomenna Turussa aamulla klo 8.00 ja Tampereella stoppaus ei ole myöskään mahdoton. Niin ja sana on vapaa, mitä vaan mieleen juolahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti