maanantai 31. lokakuuta 2011

Mikkeli - Savonlinna

Pikkuinen breikki Mikkelin radalla matkalla Savonlinnaan oli mahtava idea. Tauko autolla ajamisesta ja taas muistutus itselle mitä BMX olikaan. Muutaman kerran jarruttelin rataa, kunnes vihdoin uskaltautui pikkusen luottamaan mutkiin. Mikä fiilis. Miten mahtavaa ajaminen onkaan. Olisin voinut jatkaa loputtomiin, mutta mamma (eli mummo) soitteli että muikkukukko ja karjalanpiirakat odottaa, pitäisi olla jo. (Ei ole omena kauas puusta pudonnut kun kuuntelee mammaa, hauskaa)

Viikonloppu vierähti siis uimahallilla. Taskuun jäi uimaopettajatodistus ja paljon pedagogisia oppeja. Tästä tuli mieleeni, että olisipa hienoa jos saataisiin järjestettyä ensi keväälle leiri BMX-valmentajille. Ohjatut harjoitukset on lähes välttämättömyys BMX-racingin harrastajamäärän lisäämisen kannalta, mutta etenkin tason nostamisen kannalta. On monenlaisia asioita, joita huomioimalla treenejä on mukavampi vetää. Tämä suoraan vaikuttaa siihen, että treeneissä on mukavampi olla.

Pedagogiikan lisäksi olisi tietenkin hyvä koota jonkinlainen harjoituspankki, tai "portaat" joita pitkin pääsee huipulle :) eikös se olisi kivaa jos mietittäisiin valmentamiseen liittyviä asioita, harjoituksia yms. porukalla joku viikonloppu.. jossain. Mie olen mukana, jos ajatus kantaa hedelmää :)


                                                    Muutama kuva Mikkelin radasta:


2 kommenttia:

  1. Suomessahan on kaksi seuraa, joilla on rata ja niiden lisäksi yksi aktiivinen seura (tai henkilö Varsinais-Suomessa), joka järjestää toimintaa, mutta ei ole rataa. Sitten on yksi rata, jolla ei ole seuraa, eikä mitään toimintaa. Helsigin rata nostaa kyllä toiminnan profiilia ja tuo pk-seudun potentiaaliset harrastajamassat lajin pariin.

    Valmentajakoulutuksen järjestäminenhän ei ole ongelma, kunhan osuu sekä osallistujien, että järjestäjän intressit yksiin.

    Oma mielipiteeni on, että Suomen tasolla tarvitaan tässä vaiheessa perustekemistä, treenien järjestämistä ja ohjattua toimintaa etenkin junioreille sekä muille harrastajille. KV. tason valmennus olisi toki hienoa, mutta perustekeminen on vasta muutamalla kuskilla sitä tasoa, että niin tekninen ja kova harjoittelu on mahdollista.

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain. Itse siis tarkoitin ihan tuollaista valmennus-sessaria perustekemistä ajatellen. Että seuroihin, tai sanotaan että eri radoille, saataisiin ohjattua toimintaa harrastajille.

    Ruotsissakin (tai Tukholman lähistöllä) seurojen treenit oli lähinnä harrastustason juttua. Tosissaan treenaavat nuoret treenasi itsekseen ja noin kerran viikossa Svea-elite treenit eri radoilla.

    VastaaPoista